Velkommen til Peff 1


Velkommen til kurs!

Velkommen til Peff 1 på KRAKOS i Nittedal fra fredag 13.9 kl 19:00 til søndag 15.9 kl 15:00.

Målgruppen for kurset er speidere i eller tiltenkt peff- eller ass-rollen i patruljen. Målsetningene er patruljeledelse, samt planlegging og gjennomføring av patruljemøtet, med praktiske øvelser.


Hva er Peff 1-kurset?

Peff 1 legger vekt på hva speideren er og hvordan speidermøtet planlegges og gjennomføres. Speidermetoden og patruljesystemet er blant mange temaer som tas opp. Peffens rolle er i fokus, og alle skal få prøve seg som peff underveis i kurset.

«Patruljesystemet er ikke et system å drive speiding etter, det er det eneste systemet.» Baden-Powell


Oppmøte og henting

KRAKOS ligger i Nittedal, posisjon 60° 1' 39.51" N og 10° 55' 15.18" Ø. Åpne for eksempel http://maps.google.no og lim inn 60.027642, 10.920882 i søkefeltet, så kan din veibeskrivelse lages.

Oppmøte fredag innen kl. 19.00 på Krakos. Det ønskes minst mulig kjøring ned til parkeringsplassen, da det svært lett blir kaos pga smal vei. Det oppfordres til at speiderne slippes av på Rauerskauveien ved nedkjøringen til Krakos, og går ned til hytteområdet.

Henting søndag kl. 15:00 skjer også oppe ved Rauerskauveien ved innkjøringen til KRAKOS. Igjen ønskes det minst mulig kjøring ned til parkeringsplassen, vi kommer!


Viktig å huske på

Deltakerne sover ute i på en plen, og aktivitetene foregår utendørs. Været kan være både kaldt og varmt, vått og tørt, vindfullt og stille. Ta med personlig utstyr deretter!

Pakketips finner du for eksempel her: https://speiding.no/speiderprogram/speiderbasen/pakkeliste-vinter

Husk spiseutstyr for ymse mat, samt ullundertøy, ullsokker (flere par), lue (også til natten), godt liggeunderlag og god sovepose, varmt fottøy og skrivesaker.

Patruljeutstyr spørres det om etter påmelding, typisk lavvo eller telt til overnatting (NB: telt må ha bunn, det kan være fuktig på bakken).


Mat og snop

Kursavgiften på 500 kroner for hver deltaker betales vanligvis av speidergruppa. Dette inkluderer mat, men erfaringen viser at alle gjerne vil ha "sitt" pålegg.

Hver deltaker bør derfor ta med ett slag pålegg til felles forbruk (samles inn)!

Om noen vil ha med noe å tygge på underveis kan man ta med ubegrenset mye frukt og grønt!

Snop reserveres leirbålet lørdag kveld, sukker- og fettholdige varer som inntas til andre tider tilfaller automatisk kursstaben (og vi har ikke godt av så mye snop og godteri, så tenk på oss før dere spiser snop utenom leirbålet!).

Kjøkkenet stiller med varmt vann til hvert måltid, og frukt mellom måltidene.

Individuelle behov og allergier tas opp med kursleder på epost fredrik.rossow@gmail.com, slik at vi kan finne gode løsninger sammen.


Hygiene og slikt

KRAKOS prestegård er det en lekker trekkfull utedo med sitteplikt! For å unngå sykdom og lange køer skal alle deltakere ta med egen dorull, samt antibac eller tilsvarende for håndvask.


Kommunikasjon

Det er blitt vanskelig å skru av den digitale verden. Om du likevel tør legge telefon og nettbrett hjemme og satse på kortreist tilstedeværelse, kan viktige meldinger formidles via kursleder på SMS til tlf 990 92 051 (Fredrik Rossow).

Kursstaben tar ikke ansvar for deltakernes medbragte dingser. Det er heller ikke tilgjengelig strøm på KRAKOS, så alt med batteri varer kun kort tid.Mer om lederutdanningen i Norges Speiderforbund

Grunntreningen er fra fylte 16 år (Rover-alder), men ledertreningen starter med peffkursene og hvordan man lærer av hverandre i patruljen.

Metoden og innholdet i kurset er tilpasset aldersgruppen, men er ellers det samme som på kursene som kommer senere i kursrekken.

Peff-kursene er starten på ledertreningen i Norges Speiderforbund!


Velkommen til peffkurs!


Med speiderhilsen

Fredrik Rossow