Speider- og Roverforum

Romerike sendte 4 delegater til speider og roverforum, Ida Christine Lia fra 5.eidsvoll, Markus Foss fra Skedsmo, Ingeborg Øian fra 1. Kløfta og Sindre Aune fra 3.Eidsvoll. Arrangementet var i Stavanger 19-21 oktober. Ungt lederskap, speiderløftet og langtidsmålene i NSF var alle saker med mye diskusjon på.


Ida og Markus synes diskusjonen om speiderløftet er spennende og sier samstemte «Dette er en viktig sak for oss siden det er en stor endring i speiderloven og det er en umulig diskusjon. Alle har såre punkter samtidig som de har sterke meninger i de forskjellige tingene. Dette er 3.gang det er tatt opp og man blir fortsatt ikke enige»Ingeborg Øian fra 1.Kløfta var på Roverforum, for henne var den viktigste saken de diskuterte ungt lederskap.

«Jeg synes det er viktig at vi får inn unge ledere og starter med kursingen tidlig og at det er et spennende opplegg. Det er også derimot viktig at Rovere ikke bare blir sett på som ledere, men får speide på lik linje som troppen og at Roverne fremdeles kan ha det gøy, slik at vi ikke mister dem i overgangen mellom Vandrer og Rovere.»