Peffkurs 1

Hvorfor stå i ring eller hestesko? Hvorfor leke på speidermøtene? Kan leirbål være uten flammer?Velkommen til kurs!

Peff 1 ute i kulturhistoriske omgivelser på Eidsvoll, med utgangspunkt i Tingvoll ved Eidsvoll kirke, fra fredag kl 19:30 til søndag kl 14:30. Målgruppen for kurset er speidere i eller tiltenkt peff- eller ass-rollen i patruljen. Målsetningene er patruljeledelse, samt planlegging og gjennomføring av patruljemøtet, med praktiske øvelser. Sekundærmålgruppen er rovere og ledere i kursstab, med målsetningene oppfriskning og bevisstgjøring.Hva er Peff 1-kurset?

Peff 1 legger vekt på hva speideren er og hvordan speidermøtet planlegges og gjennomføres. Speidermetoden og patruljesystemet er blant mange temaer som tas opp. Peffens rolle er i fokus, og alle skal få prøve seg som peff underveis i kurset. «Patruljesystemet er ikke et system å drive speiding etter, det er det eneste systemet.» Baden-Powell


Oppmøte og henting

Tingvoll ligger rett foran Eidsvoll kirke og en liten kilometer fra Eidsvoll stasjon med sine tog- og bussforbindelser. Åpne for eksempel og lim inn 60.322980, 11.242946 i søkefeltet, så kan din veibeskrivelse lages. • Oppmøte fredag innen kl. 19.30 på Tingvoll. Etter oppmøte går vi en liten kilometer til Eidsvoll prestegård, der vi skal være gjennom kurset. • Henting søndag kl. 14:30 skjer også på Tingvoll.


Viktig å huske på

Deltakerne sover ute i en flott gammel hage med plen, og aktivitetene foregår utendørs. Været kan være både kaldt og varmt, vått og tørt, vindfullt og stille. Ta med personlig utstyr deretter! Pakketips finner du for eksempel her: Husk spiseutstyr for ymse mat, samt ullundertøy, ullsokker (flere par), lue (også til natten), godt liggeunderlag og god sovepose, varmt fottøy og skrivesaker. Patruljeutstyr spørres det om etter påmelding, typisk lavvo eller telt til overnatting.


Mat og snop

Kursavgiften på 500 kroner for hver deltaker betales vanligvis av speidergruppa. Dette inkluderer mat, men erfaringen viser at alle gjerne vil ha "sitt" pålegg. Hver deltaker bør derfor ta med ett slag pålegg til felles forbruk! Om noen vil ha med noe å tygge på underveis kan man ta med ubegrenset mye frukt og grønt! Snop reserveres leirbålet lørdag kveld, sukker- og fettholdige varer som inntas til andre tider tilfaller kursstaben (og vi har ikke godt av så mye snop, så tenk på oss før dere spiser snop utenom leirbålet). Kjøkkenet stiller med varmt vann til hvert måltid, og frukt mellom måltidene. Individuelle behov og allergier tas opp med kursleder på epost , slik at vi kan finne gode løsninger sammen.


Hygiene og slikt

På Eidsvoll prestegård er det WC med sitteplikt! For å unngå sykdom og lange køer skal alle deltakere ta med egen dorull, samt antibac eller tilsvarende for håndvask.

Kommunikasjon

Det er blitt vanskelig å skru av den digitale verden. Om du likevel tør legge telefon og nettbrett hjemme og satse på kortreist tilstedeværelse, kan viktige meldinger formidles via kursleder på SMS til tlf 918 71 446 (Einar Andreas). Kursstaben kan ikke ta ansvar for deltakernes medbragte dingser.


Mer om lederutdanningen i Norges Speiderforbund

Grunntreningen er fra fylte 16 år (Roveralder), men ledertreningen starter med peffkursene og hvordan man lærer av hverandre i patruljen. Metoden og innholdet i kurset er tilpasset aldersgruppen, men er ellers det samme som på kursene som kommer senere i kursrekken. Peff-kursene er starten på ledertreningen i Norges Speiderforbund!Husk påmelding i medlemssystemet: Peff 1 – Camilla og Henrik


Med speiderhilsen

Einar Andreas Øvreness